Saker jag inte köpte, del 1.

IMG_2970 IMG_6271

Min fritidssyssla skulle man kunna säga består av att gå på loppis. Det jag inte köper fönstershoppar jag, genom att ta med mig en bild på föremålet hem. Denna följetong kan alltså bli lång. Hrm. Hade jag inte varit så snål och rationell hade dessa möbler här ovan nu befunnit sig i mitt hem. De två fåtöljerna stod någon vecka på Erikshjälpen och jag förundrades gång på gång över att ingen köpte dem. Schatullet ropade inte jag, utan en uppköpare, in på auktion alldeles nyligen. Dessa uppköpare alltså… som glad amatör ger man dem mer än gärna en snigel på ögat.

IMG_6409IMG_6411

När det kommer till klänningar har jag betydligt svårare att motstå frestelser än när det gäller möbler. Textil tar ju i regel INGEN plats (höhö-nöff). Dessa två snyggingar skådade jag på Hela människan i Heby för två veckor sedan. Storleken, skicket och priset gjorde dock att de fick hänga kvar.

IMG_6167IMG_6181

Sommaren mest dumma icke-inhandling kan dock skådas ovan till vänster. Jag hann ångra mig över natten. Var på loppisen innan stängning dagen innan, och åkte dit strax efter öppning dagen efter. Givetvis hade någon smartare än jag hunnit spana in vasen ändå!

För att inte avsluta detta inlägg allt för deppigt visar jag även en detalj från en sammetsklänning från 1940-talet som jag inte köpte. Tänkte först att draperingarna var praktiska fickor. Icke! Endast ditsydda för snygghetens skull.

Finns det någon ni ångrar att ni inte köpte?

Annonser
Det här inlägget postades i loppis. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Saker jag inte köpte, del 1.

 1. Ulrika skriver:

  Haha! Kommer inte på n å g o n t i n g. När vi pratar om loppisar kan det ha att göra med att jag köper allt jag gillar. Typ.

 2. Emma skriver:

  jag drömmer fortfarande mardrömmar om när min mormor dog och vi rensade ut hennes saker. jag var fjorton år och det här med att man skulle ha en egen lägenhet om ett par år var fortfarande ogreppbart. så därför åkte hela hennes kompletta berså-servis ner i containern. i containern! inte ens till myrorna, herregud.

  till saker jag ångrat att jag inte köpt är en gammal stockholmskarta på myrorna som var helt enorm och helt fantastisk. det här kanske var 2003 och jag pluggade fortfarande. kartan kostade 350 kronor och det var exakt det jag hade på kontot att leva på i en vecka tills studiebidraget kom in. jag stod där och velade länge länge, men bestämde mig för att vara vuxen. totalt överskattat så här i efterhand.

  • kulturgryningen skriver:

   Åh herregud. Förstår att minnet är traumatiskt så här i efterhand. Att dessutom inte ens skänka bort det utan istället kasta. HUUUU!

   Oj, ja det är så sämst när man plötsligt förvandlas till vuxen, händer mig allt för ofta. Börjar tänka ”men BEHÖVER jag verkligen denna?!”. Oj vad man ångrat sig många gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s