Vill ni hälsa på?

Canon juli 2013 098

Här kommer en liten inbjudan att lördagen den 31/8 komma och hälsa på gården där jag växte upp. Ni har sett glimtar från den här på bloggen tidigare. Det är Svenska Byggnadsvårdsföreningen som tagit initiativet till en resa för att titta på gården. Dock behöver du inte vara medlem för att få komma, vår famn är öppen för alla! Är du föreningsmedlem så kostar det dock bara 100 kr att få en visning och fika som min mor bakat. Är du prenumerant av tidningen Gård & Torp gäller samma sak då de är medarrangörer. Är du vanlig dödlig människa kostar det en tjuga extra. Gården ligger i Norduppland, strax under en timmes resa från Uppsala.

Varför ska du då komma och hälsa på?

  • Gillar du hus i allmänhet och dekorationsmåleri i synnerhet så kommer besöket stryka dig medhårs.
  • Du får träffa mig och jag är enligt utsago en ganska trevlig människa.
  • Du får träffa min familj och lyssna på mina föräldrar som är som uppslagsböcker när det gäller gårdens historia.
  • Har du tur kan du få klappa en kattunge eller en ko.
  • Har du någon annan mobiloperatör än 3 så slipper du på denna plats de där inkommande samtalen du inte vill ha (telefonförsäljare, Radiotjänst, chefen(?))
  • Du kan göra resan till ett sinnlig inspirationsresa men även få beskåda torftigare/nördigare saker som en vindskiva som fram tills förra veckan inte varit linoljestruken sedan 1930-talet.

Sommar 276

Fest i Heby-bilder 100

När du ändå är ute i krokarna och svänger dig så tycker jag även att du ska åka och hälsa på min kollega Erika. Erika bor i Hedesunda och har bloggen Fru Åberg i Lågbo. Hela dagen har familjen Åberg öppet hus för alla som vill hälsa på. Vi kör alltså på en länsöverskridande byggnadsvårdsdag 31/8! Två landskap, två gårdar, två kollegor 🙂

Dock krävs föranmälan! Läs mer om arrangemangets upplägg på Byggnadsvårdsföreningens hemsida. Hör av dig till mig om du är intresserad av att komma!

Annonser
Det här inlägget postades i hemgården, hus, kulturhistoria. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vill ni hälsa på?

  1. Men vad roligt, jag måste kolla om jag kan då, dina föräldrars gård verkar ju hur fint som helst och att träffa dig vore ju synnerligen trevligt då jag VET att du är härlig människa.att hänga med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s