GW räddar hösten – i dubbel bemärkelse.

32149f95-072f-4ac4-bc51-a02800dafa1e_MEDIA

Veckans brott är tillbaka i rutan och jag har något att bekänna. Jag är barnsligt förtjust i Leif GW Persson. Varför? På grund av hans böcker? Nej, har aldrig läst ett ord av vad han skrivit. Min beundran bottnar i hans expertis, hans pondus, hans icke existerande behov att skräda orden samt hans komiska framtoning. Allt GW säger är rimligt och troligtvis helt sant.

gw1
Förra hösten var jag i behov av att hitta ett handarbetsprojekt. Varför inte grotta ner sig i ett GW-broderi? Sagt och gjort. Jag letade reda på en karaktäristisk bild på professorn på interwebbs. Jag använde mig sedan av bilden för att skapa ett korsstygnsmönster. Detta gjorde jag genom sidan MyPhotoStitch.

gw2

På sidan laddade jag upp min valda bild och angav hur stort jag ville att broderiet skulle bli. Därefter fick jag välja hur många garnfärger jag ville använda. Ju fler färger, desto mer detaljerat broderi. Utifrån önskemålen skapas sedan ett mönster genom ett knapptryck. Jag har broderat förut och har fantastiska skills när det kommer till tålamodskrävande pysselarbete. Jag ser därför ljust på möjligheterna att mitt hem i framtiden kommer att prydas av detta praktverk.

Annonser
Det här inlägget postades i slöjd. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till GW räddar hösten – i dubbel bemärkelse.

  1. Jag tycker också nästan alltid om GW, trots att jag inte läst honom. Men han är så speciell. Det är fint. Men jag gillar även Lambertz, så där delas våra vägar.

  2. Marie-Louise Hägglund skriver:

    Haha, den tavlan skulle du ha kunnat sålt dyrt till min man som var ett stort fan av Leif GW!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s