Att trotsa senhöstens tristess.

IMG_8705

Just nu genomhärdar jag något som kan kvala in som årets sämsta månad… November. Så gruvligt mörkt, råkallt och trist. För att överleva så försöker vi planera in små utflykter och andra avbrott i vardagen. Utflykterna är  relativt spontana och det mesta som önskas är eventuellt en loppis i sikte samt ett ställe att lugna svajiga blodsockernivåer på. För någon helg sedan begav vi oss till Söderhamn. Där gjorde jag riktigt fina klädinköp på Röda korset, bland annat vinterkappa och regnrock. Efter att vi hade gjort stan och ätit en slak kebabtallrik så avrundade vi dagen på Rådhuskonditoriet.

IMG_8695

Som namnet skvallrar om så har man utsikt över Rådhuset inifrån det anrika kondiset. Utsikten där inne går inte heller av för hackor, stor del av inredningen är till synes i original från 1950-talet.

IMG_8671 IMG_8674

Jag har varit här och tidigare och tyckt att upplevelsen var helt ok. Jag vet inte om det är för att man så här på senhösten är så svältfödd på härligheter som jag nu blev så upprymd. Fikabeställningen togs vid disken och vi ombads att gå och sätta oss så skulle fikat strax serveras, inte standardproceduren man är van med alltså. Jag blev så glad när vi blev serverade tunna små kaffekoppar och en kanna med kaffe för påtår.

IMG_8682

Dessutom världens sötaste göllsnäcka! Ursäkta, jag menar gräddnäcka.

IMG_8699

Med en prinsessbakelse och en hög dos nöjdhet i magen så rullade vi sedan hem, via jungfrukustvägen, där vi såg nya skogar, istället för E4-skogarna. Krångligare än så behöver inte en utflykt visst inte vara. En relativt liten insats alltså, som gav stor och god eftersmak.

Annonser
Det här inlägget postades i utflykter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s