Om mig

omm

Jag är en folklivsfanatisk etnolog som jobbar som byggnadsantikvarie. Som gymnasist pluggade jag fotografi och gick till min syokonsulent när det drog ihop sig till studenten. Hade ingen aning om vad jag skulle bli när jag blev stor.

“Jag är intresserad av människoöden… från förritin”, sa jag. Konsulenten gav mig ett svävande “jahaaaaa-eh…” till svar. Hon kunde inte ge mig några rekommendationer kring lämplig utbildning och det tog mig fem år att själv räkna ut att jag skulle bli etnolog.

Jag är intresserad av kulturhistoria och mänskligt beteende. Jobbade mig igenom psykologihyllan på hemortens bibliotek redan på högstadiet. Ville förstå orsak och verkan. Senare ville jag förstå min samtid genom att se tillbaka på dåtiden. Drivs av att ständigt hitta förklaringar till diverse fenomen, analysera strukturer, nutida som dåtida. Maskineriet slutar aldrig att snurra.

Förritin (2007-2012) bloggade jag på http://kulturgryningen.blogspot.com. Då bloggade jag mest om mitt gamla hus och saker runt omkring det. Numera bloggar jag om allt som jag finner intressant. Exempel på det är givetvis byggnader, stilhistoria, modehistoria, människoöden, kulturväxter, odling, loppis och en och annan vintage/andrahandsklänning (har fler än vad en vettig människa kan behöva).

Vill ni nå mig kan ni förslagsvis flänga ett mail till annalarsdotter@gmail.com

En kommentar till Om mig

  1. Johng294 skriver:

    Surely together with your thoughts here and that i adore your blog! Ive bookmarked it making sure that I can come back &amp read more inside the foreseeable future. eddbcdggcdad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s